A blog by an Irishwoman, written in both English and Swedish, depending on what humour is on me....
En blogg av en irländska, skriven på svenska och engelska.
Just scroll down to find the English bits among the Swedish, or vice versa.

Ta Gaeilge agam freisin, más é an rud é go bhfuil éinne eile le Gaeilge ag léamh mo bhlagsa.

Ich verstehe auch ein bisschen Deutsch, je parle un petit peu francais och klarar av lite norska med.

Wondering about the background of the blog? They're the Cliffs of Moher, in the neighbouring county, County Clare, 8km long, 700m high, and magnificent. Well worth a visit if anyone is around the West of IrelandMonday, August 9, 2010

IKEA

A short note:
Jag sitter hemma i Limerick och äter kanelgifflar, ser fram emot köttbullar och lingonsylt senare, med lingonsaft till, varför det? jo, jag körde till IKEA Dublin igår och köpte bl annat svensk mat!
Edited to add photos:
Here's a few pics of the food that has been purchased:

Fläder saft, lingonsaft, hjortronsylt, kanelgifflar, pepparkakor, och Ikea kex.

Elderflower cordial, lingonberry cordial, Cloudberry jam, cinnamon rolls, ginger biscuits and IKEA biscuits.apple pie and custard

5 comments:

 1. Inget är som köttbullar med lingonsylt och lingonsaft :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  ReplyDelete
 2. Hej, hittade din blogg hos en gemensam blogvän. Kul att du skriver på svenska. Min man är född i Dublin men han bor numera här hos mig. Kämpande med svenskan :-)
  La till dig som vän och hoppas att du vill vara vän med mig.
  Ha de fint i Limerick :-)
  Kram / Ulla o Brian

  ReplyDelete
 3. Hej Christer!
  det var gott med köttbullarna med lingonsylt och lingonsaft! Roligt att IKEA finns nu på Irland, de firade 1 år på Irland i juli, roligt att jag kan åka fram och tillbaks under en dag och handla svensk mat där, typ ansjovis till Janssons frestelse och 3 om inte 4 olika typer av sill, knäckebröd, köttbullar och pyttipanna, och pepparkakor. Barnen var så glada!
  ha det så bra!
  liz

  ReplyDelete
 4. Hejsan, kul att du var den jag trodde.
  Vad gäller hur det ska fungera när man klickar på bilden? Ja, en del av de som är följare, så kommer man till deras blogg direkt. Även deras namn brukar vara blått. men inte alltid, ditt namn är inte blått. Däremot så står namnet när man håller muspekaren över namnet. Jag tog en chans och googlade på ditt namn och la till blogspot. Det var som sagt en chansning, som den här gången var lyckosam.:-)

  Vad gäller min man. Han är född i Dublin men bott större delen i Manchester. Det är en låååång historia. Men numera så bor han här nästan fullt ut. Han har en vuxen son i England och en vuxen dotter i Australien från ett tidigare äktenskap. I Dublin bor hans åldriga mor och en del av syskonen kvar.
  Vi är "bara" sambos.
  Om du vill kan jag skriva ner hur vi lärde känna varandra men inte här då. Då får du skicka din email, som jag INTE publicerar här såklart.

  Får jag fråga hur Ni träffades? :-) Vad jag förstår så är han en goo Värmlänning :-) Vi bor i Dalarna.
  Just ja, såg en bild som du har här på bloggen från Haga Nygata i Göteborg, lite kul faktiskt för en släkting till mig har bott där i många år men hon har flyttat nu för ett tag sedan. Min morfar kom från Göteborg.

  Ha en fin dag / Kramen Ulla

  ReplyDelete
 5. Hej Ulla!
  Vad roligt att du hittade hit!
  Tack för att du har länkt till mig i din blogg, jag har länkt till dig nu härinne.
  Roligt att du är gift med en irländare, vad tycker han om Sverige, du säger att han kämpar med språket? Så många svenskar pratar engelska att man kan klara sig lång väg med bara engelska, men det är bäst förstås att kunna svenska för att verkligen komma in i samhället, tycker jag i alla fall...
  hälsningar
  liz

  ReplyDelete