A blog by an Irishwoman, written in both English and Swedish, depending on what humour is on me....
En blogg av en irländska, skriven på svenska och engelska.
Just scroll down to find the English bits among the Swedish, or vice versa.

Ta Gaeilge agam freisin, más é an rud é go bhfuil éinne eile le Gaeilge ag léamh mo bhlagsa.

Ich verstehe auch ein bisschen Deutsch, je parle un petit peu francais och klarar av lite norska med.

Wondering about the background of the blog? They're the Cliffs of Moher, in the neighbouring county, County Clare, 8km long, 700m high, and magnificent. Well worth a visit if anyone is around the West of IrelandMonday, November 29, 2010

a few pictures at last, äntligen några bilder

The first photo is of the school which is right next to our house, the snow was pretty much as it had been all day, as the school was closed today, due to the weather/roads. I thought the light and the sky were lovely.
The other three show my daughter's 'snow fort', built by herself yesterday and today with the light powdery snow we got.
The builder herself is in there too, accompanied by her able assistant, her younger brother!
It was about 4.45 when i took these shots, so I had to brighten the one with the kids in it, so it wouldn't be too dark.


Kids stayed at home today, but tomorrow I think it'll be back to normal again.
regards
liz
Dessa bilder är tagna med min mya mobilen, tack o lov så har dottern en likadan, så jag behövde inte läsa manualen, utan frågade henne bara hur man gör för att föra över bilderna till min bärbara.

10 comments:

 1. Wow,det behövs verkligen inte mycket snö för att få Irland att stanna upp! =) Ofattbart för en annan som sitter i ett riktigt vinterland just nu.Har flera decimeter snö här i sverige,och på vissa ställen i landet har jag hört att det snöat så de har närmre en meter...

  ReplyDelete
 2. attention to detail in snowfort is impressive (in my day it was just a case of arranging snow into piles)

  A x

  ReplyDelete
 3. Hej Matilda!
  ja du vet, om ett folk inte är vant vid snö så räcker det med mycket lite snö för att få hela landet att sluta fungera..... I och för sig, så börjar vi bli vana nu, efter fjolårets snö och is-kaos, då salt/grus/sand till vägarna tog slut och flera hushåll drabbades av frusna och brustna vattenledningar... Jag har inte hört att folk klagar lika mycket på snön som i fjol, det verkar som om vi vänjer oss...
  Här kommer det en tips till om gaeliskinlärning:
  http://abairleat.lurgan.biz/moodle/registerAndLogin.html
  där man spelar in sig själv när man utttalar gaeliska uttryck, man kan registrera sig om man vill, eller vara gäst, kan det vara nåt för dig?
  ta't lugnt i vinterlandet!
  hälsningar
  liz

  ReplyDelete
 4. Hiya , A!
  yes that child has attention to detail alright, she nearly killed her little brother when he accidentally bumped into a mini snow castle.....
  there wasn't much else she could do with the snow, it was so dry and powdery it didn't stick together well....
  not like the good old wet slushy snow of our childhood!!! which at least had the common sense to melt away before nightfall....
  hope the County bounds are someway passable by Friday afternoon, if not, enjoy the metropolis of Cork!
  le gach dea-ghui
  Eilis

  ReplyDelete
 5. Fint fort ungarna gjort! Inte mycket snö men det gäller att ta vara på den;-) Här har vi -22 idag men solen skiner och det är hopp om livet.
  Tidigt i farten må man säga...och fotar!!

  ReplyDelete
 6. För att ha fått så lite snö är jag imponerad av vad de fått ihop! Dessutom pudersnö som det är näst intill omöjligt att bygga något av :-)

  Men har ni fått mera snö nu idag? Verkar vara kaos i resten av europa och sydligaste Sverige just nu.

  Ha det gott!
  Christer.

  ReplyDelete
 7. Jag ska kolla in den sidan också!Tack så mycket.=)
  Jag hoppas snöandet lugnar ner sig lite snart,reser till irland i slutet på nästa vecka så jag hoppas inte det blir krången med flyget...

  ReplyDelete
 8. Hej på er, Skogsfrun, och Christer och Matilda!
  Hoppas att ni har det något så när bra i all snö där borta!
  Skogsfrun: minus 22 grader, det var kallt, minus 16 är det kallaste som har mätts på Irland någongång! och det var på natten. Inte mycket snö hos oss, men de låga temperaturerna fortsätter idag och imorgon, och kanske en vecka till...
  Christer: Vi fick snö i fredags morse, men det töade fram på dagen, nu är det kallt, men inte alls så kallt som i Sverige, vi har haft 16 grader kallt som mest mitt i natten.
  Matilda: Det lär komma lite mildare väder i slutet av nästa vecka, så vi får hoppas att ditt flyg kommer fram som det ska... Ska du till Dublin eller? Själv så bor jag utanför Limerick. Dublin har fått mycket mer snö än Limerick. Hoppas allt går bra!

  dåså, hoppas att ni mår bra allihopa och ta vara på er, Take Care, med andra ord,
  hälsningar
  liz

  ReplyDelete
 9. Hej!
  Ja det är Dublin som jag ska åka till på lördag,hade tänkte mig ut till städer runtomkring och kika också men det är väl tveksamt om det fungerar med bussar och så då.
  Vet du något om hur vädret är där nu?

  ReplyDelete
 10. Hej Matilda!
  Du har tur som åker hit på lördag, det kommer att vara plusgrader så vitt jag förstått av väderprognosen ikväll. Kolla också den norska vädersajten, www.yr.no, och skriva in Dublin högst upp, där ser du en bra 3dagars väderprognos, det verkar vara plusgrader på gång, äntligen.
  Då kommer de flesta bussar att fungera, det har dem gjort även när det snöade som mest, vissa kulliga delar av Wicklow kommer kanske att inte ha bussar dit, men annars går det säkert bra.
  Hoppas allt går bra för dig på Irland!
  hälsningar
  liz

  ReplyDelete