A blog by an Irishwoman, written in both English and Swedish, depending on what humour is on me....
En blogg av en irländska, skriven på svenska och engelska.
Just scroll down to find the English bits among the Swedish, or vice versa.

Ta Gaeilge agam freisin, más é an rud é go bhfuil éinne eile le Gaeilge ag léamh mo bhlagsa.

Ich verstehe auch ein bisschen Deutsch, je parle un petit peu francais och klarar av lite norska med.

Wondering about the background of the blog? They're the Cliffs of Moher, in the neighbouring county, County Clare, 8km long, 700m high, and magnificent. Well worth a visit if anyone is around the West of IrelandFriday, February 12, 2010

ett paket till från Karlstad...


Hej på er,
dags att skriva lite i bloggen nu igen!
Jag blev lite förvånad att upptäcka idag att jag inte hade skrivit i bloggen sedan i tisdags, det kändes inte så, då förstod jag att jag hade varit och vandrat runt i era och andras bloggar, hade lämnat kommentar här och var, och svarat på era kommentarer i min blogg, men jag hade inte skrivit i min egen blogg... dålig stil, liz....
Idag fick jag ett paket till från Karlstad, vilken överraskning, 2 böcker av Theodor Kallifatides, han är grek men har bott i Sverige sedan han var 26 eller så. Min svärmor (I) skickade böckerna till mig, samt en almanacka av den Kungafamiljen. Bra att döttrarna får ta del av sin svenska kultur med!

Det var svärmor som gav mig min första bok av Kallifatides i fjol, 'Mödrar och Söner', en mycket bra bok om Kallifatides själv och hans mor, men inte bara modern, utan fadern och familjen också. En lugn och varm bok där Kallifatides beskriver hur han läste och skrev om faderns och famijens historia samtidigt som han är hemma i Grekland på semester och besöker sin mor. Jag ser fram emot att läsa fler av Kallifatides böcker.
Svärmor vet att jag uppskattar almanackor, jag behöver nog all hjälp som finns för att få ordning och reda på våran familj!
Dåså, helgen igen, det går så fort, tiden, det är inte klokt!
Trevlig helg till er allihopa,
liz

8 comments:

 1. Ha en bra allahjärtans dag!
  med hej fr. Tant Kofta

  ReplyDelete
 2. Vill bara önska dig och familjen en trevlig Alla Hjärtans Dag i morgon - och grattis till böckerna från Svärmor!
  Varma kramar

  ReplyDelete
 3. kul med ett sånt roligt paket,
  å ha en mysig allahjärtans dag

  ReplyDelete
 4. Hej Soffie, Lambergsfrua, och Tant Kofta!
  Tack för att du har besökt mig, och lämnat kommentar, det är alltid roligt att få besök!
  Hoppas att ni har det bra oxå på Valentines Day, som det kallas här!
  liz

  ReplyDelete
 5. Författaren är mig obekant det får vi råda bot på.
  Dock vill jag så ett varningens ord mot fler än en almanacka; det kan gå helt åt pipan när man skriver olika saker i dem och förlägger och ....jaa EN är bäst och på väggen ska den hänga!;-))

  ReplyDelete
 6. Det har du rätt i, Skogsfrun, det ska vara en almanacka som går att skriva i, ingen ide om det inte finns plats att skriva i den...
  Nuförtiden så skriver jag faktiskt upp det mesta som påminnelser i mobilen, den har jag med mig överallt och den tar inte mycket plats, större dagböcker eller Filofax använder jag inte...
  liz

  ReplyDelete
 7. Här var det jag läste om försändelsen jag skrev om i mitt första inlägg hos dig, det var ju ett tag sen du fick den. Eftersom den kom från Karlstad så kände jag att jag ville skriva några rader till dig.
  Må så gott!
  Värmländskan Mia

  ReplyDelete
 8. Hej Mia!
  Tack igen för att du lämnar kommentarer hos mig, de uppskattas verkligen!
  Snart är det dags att leta reda på en almanacka att använda nästa år, hoppas att min svärmor i Karlstad hittar något roligt att skicka till oss igen!
  Ha det så bra, trots snö och kylan!
  liz

  ReplyDelete