A blog by an Irishwoman, written in both English and Swedish, depending on what humour is on me....
En blogg av en irländska, skriven på svenska och engelska.
Just scroll down to find the English bits among the Swedish, or vice versa.

Ta Gaeilge agam freisin, más é an rud é go bhfuil éinne eile le Gaeilge ag léamh mo bhlagsa.

Ich verstehe auch ein bisschen Deutsch, je parle un petit peu francais och klarar av lite norska med.

Wondering about the background of the blog? They're the Cliffs of Moher, in the neighbouring county, County Clare, 8km long, 700m high, and magnificent. Well worth a visit if anyone is around the West of IrelandFriday, February 5, 2010

the first daffodil round here but no photo, sigh....

Jag såg den första påskliljan häromdagen, på väg hem med flickorna mina från deras träning, men tyvärr hade jag inte kameran med mig! Nu inser jag att jag kommer att ta med mig kameran oftare så att jag kan ta bilder för att ta med i bloggen OCH jag kommer att planera mina resor så att jag åker förbi vissa ställen där jag vet att jag kommer att kunna plåta mina favoritblommor! Är jag en bloggare nu eller?
Här kommer några bilder av snödroppar i min egen trädgården, en bild på vit ljung och om man tittar noggrant i den första bilden kan man se hur mina påskliljor börja växa under en buske.

Annars så har det varit lite tyst härinne. Datorn höll på att frysa jämt så jag lämnade bort den till datakillen i måndags. Tack och lov så hade jag inga viruser inte heller några trojans, och han fixade något mindre, jag fick tillbaks den i onsdags kväll.

Nu har jag fått för mig att jag vill ha en egen spinnrock! Jag hade lite tid över när datorn var borta och så tog jag fram en tröja som jag började sticka för mer än 10 år sedan, yes, 10 år sedan sade jag.


Jag gillar att sticka, har stickat en del tröjor tidigare i mitt liv, och nu ska jag ta och sy färdigt denna tröja och ge bort den (jag tror inte den kommer att passa mig nu).
Jag har en låda med garn som jag ska ta fram och här ska det stickas igen! Jag är också intresserad av att spinna, jag tog en kort kurs i spinning massor av år sedan, skulle vilja börja spinna igen med. Kan ni tänka er, det fanns någon i Limerick som hade en spinnrock att ge bort, men när jag ringde så hade någon redan varit och hämtat den, .......suck.......
Jag har tålamod, jag kan vänta och spara ihop till födelsedagen....

Dåså, trevlig helg till er allihopa.

2 comments:

 1. Tänk - påskliljor! Här kan vi i alla fall köpa minipåskliljor i kruka nu för att lysa upp tillvaron inomhus.
  Jag var ute går i solen för att fotografera några snötyngda motiv - och då tog batteriet slut :(
  Grrr! Jag borde ju ha kollat det innan jag gick ut. Jag gör ett nytt försök i dag, men naturligtvis lyser inte solen.
  Måste bara få berömma dig för den fantastiskt fina svenska du skriver. När jag började följa din blogg, var jag säker på att du var en utflyttad svenska. Djupt imponerad bugar och bockar jag för ditt språksinne :)
  Varma kramar!

  ReplyDelete
 2. Ja, minipåskliljor i kruka är fina, och jag gillar också tulpaner, dem lyser upp tillvaron inomhus så bra!
  Tack för komplimangen angående språket, jag gillar helt enkelt det svenska språket, och jag bloggar på svenska för att hålla språket i gång. Jag läser helst böcker på svenska, mest har det varit deckare nu de senaste 3 år.
  Om jag kan göra mig förstådd här i bloggen så är jag glad!

  ReplyDelete