A blog by an Irishwoman, written in both English and Swedish, depending on what humour is on me....
En blogg av en irländska, skriven på svenska och engelska.
Just scroll down to find the English bits among the Swedish, or vice versa.

Ta Gaeilge agam freisin, más é an rud é go bhfuil éinne eile le Gaeilge ag léamh mo bhlagsa.

Ich verstehe auch ein bisschen Deutsch, je parle un petit peu francais och klarar av lite norska med.

Wondering about the background of the blog? They're the Cliffs of Moher, in the neighbouring county, County Clare, 8km long, 700m high, and magnificent. Well worth a visit if anyone is around the West of IrelandSaturday, December 19, 2009

starting out


Hej på er,
har bestämt mig för att börja blogga,
på svenska, även om jag inte är svensk:
det är ett sätt att börja kommunicera med omvärlden och att använda mig av det svenska språket;

Låt mig presentera mig - jag är en lärare, född på Irland under 60-talet,
uppvuxen på irländska vischan och blev lärare redan vid 19 års åldern;
träffade en värmlänning från Karlstad i slutet av 80 talet och bodde i Sverige i 3 år i början på 90 talet.
Vi gifte oss, flyttade hem till Irland och nu bor vi på landet på Irland, i ett svenskt hus, som är varmt och gott att bo i, och vi har 4 barn.
Jag är fortfarande intresserad av Sverige och det svenska språket, därför läser jag helst böcker på svenska och studerar på fritiden lite gott och blandat på distans på svenska folkhögskolan och universitet.
Läser gärna bloggar skrivna av svenskar, känner mig nu inspirerad och kanske redo för att börja blogga själv...
här på Irland är det kallt idag relativt sett, dvs några plusgrader, varning för snö osv, men inte alls så dåligt väder som de har haft i England de senaste dagarna, och inte alls så kallt som det kan vara i Sverige under en vanlig vinter!
nu går jag och lägger mig, måste ta igen mig efter min stora operation förra veckan, känner mig ganska kry men får förstås inte köra bil eller bära på tunga saker de närmaste 6 veckorna...
hälsningar
zile

In English:
Welcome to my blog!
I'm Irish, a primary school teacher, living with my Swedish husband and our 4 children and 2 cats in a Swedish house, on a small windy road about 12 miles from Limerick.
The majority of this blog will be written in Swedish, cos I like writing in Swedish, I just do!!
If you want to enquire about anything just leave a comment and I will reply.
regards
zile

2 comments:

 1. Vilken ära! Att bli den förste som besöker din nya blogg, GRATTIS till den vetja! Det passar väl särskilt bra att låta startskottet gå nu när du konvalecerar efter operationen.
  Du skriver att du bor i ett svenskt hus, då undrar jag lite...menar du typ eller beställd modell, (jag vet ju att irländska hus är små låga med torv på taket, hehe.) Det ska bli så roligt att få lära sig mer om Irland som man läst och fantiserat om. Nu är man snart (hjälp!) för gammal för att storma fram på en connemara, det får väl bli i fantasin det med;-)
  Vad studerar du på distans, ja mer än bloggar menar jag, i och för sig kan de vara ganska lärorika.
  Passar på att önska God Jul och gott nytt år 2010, det börjar ju närma sig de magiska datumen.
  Hur firar ni jul och nyår på den gröna ön? det vore intressant att veta om du har lust att berätta. Ha det gott/Sara skogsfru

  ReplyDelete
 2. Vilken ära för mig, att få ett besök av själva Skofgsfrun på Dal! redan på min första dag som bloggare, mycket passande, tycker jag, eftersom din var den första blogg jag läste, och det var för ett år sedan...
  Ja, vi bor i ett svenskt hus, det är ett svenskt trähus, det beställdes genom en svensk som bor i själva Connemara (en del av landet utanför Galway på västkusten), och husets 4 ytterväggar tillverkades i en fabrik i Lysekil. Huset fraktades hit på skepp sedan på lastbil och det 'packades upp', så att säga, och byggdes på plats den 19e januari 1999, komplett med 3-glas fönster och fina tunga dörrar, så att man kunde låsa dörren samma kväll.
  Som du ser på bilden så har vi träpaneller på utsidan som vi höll på att måla i september då denna bild togs, det röda därnere är den nyare färgen, förr så hade vi senapsgula knutar och karmar. Återkommer med mer om ett tag, nu har jag fått besök..
  liz

  ReplyDelete