A blog by an Irishwoman, written in both English and Swedish, depending on what humour is on me....
En blogg av en irländska, skriven på svenska och engelska.
Just scroll down to find the English bits among the Swedish, or vice versa.

Ta Gaeilge agam freisin, más é an rud é go bhfuil éinne eile le Gaeilge ag léamh mo bhlagsa.

Ich verstehe auch ein bisschen Deutsch, je parle un petit peu francais och klarar av lite norska med.

Wondering about the background of the blog? They're the Cliffs of Moher, in the neighbouring county, County Clare, 8km long, 700m high, and magnificent. Well worth a visit if anyone is around the West of IrelandWednesday, January 13, 2010

grönt gräs tillbaks

Efter gårdagens regn och blåst så har snön töat och nu ser jag grönt gräs utanför fönstret igen. Dimmigt men det gör mig inget. Vi har tur hos oss, vi har el, vatten och ingen snö, ingen frost. Solen försöker komma fram, men lyckas inte riktigt än.
Alla barn är tillbaks i skolan. Jag har några timmar varje dag där jag är ensam hemma, vad skönt. Jag har varit ute och gått en riktig promenad.
Jag skickade iväg inlämningsuppgiften i matematiken igår kväll, nu återstår bara gruppuppgiften, som jag har redan fått i emejl imorse.
Måste påminna mig att inte bara sitta vid datorn jämnt, utan också få något praktiskt gjort varje dag, baka, sticka färdigt den där tröjan, sortera bland barnens kläder och ge bort dem som inte passar flickorna längre.
Å vad skönt att få vara hemma ett tag...
hoppas ni har det bra
zile

4 comments:

 1. Här har det också blivit varmare. Just nu är det bara tre minusgrader. Jag hoppas i och för sig att vintern håller i sig tom feburarilovet :)

  ReplyDelete
 2. Tack Lena för din kommentar i min blogg, det är roligt att 'träffa' nya människor genom bloggandet.
  Har du planer på att åka skidor eller så under februarilovet? Då hoppas jag att du får det väder du vill ha!
  liz

  ReplyDelete
 3. kan man skicka torrjäst till dej eller tar de det i tullen om du vill ha kan jag fixa det åt dig,men det kanske finns torrjäst på Irland,
  vad är det för matte du pluggar?
  jag pluggar med matte på distans här i Sverige vi har 6 innedagar /termin och jag har klarat av den första delkursen har en termin kvar nu,
  må gott å hoppas vädret blir bättre för dej,

  ReplyDelete
 4. Torrjäst finns förstås, men jag gillar att baka med färskjäst om det går.
  Jag pluggar en kort Föreberedande kur i matematik på distans, 5hp, jag hittade den på www.studera.nu, men de har en egen sajt också, www.math.se. Jag läste matematik i 3 år på lärarhögskolan men det var för mer än 20 år sedan. Jag ville bara utmana mig själv och fräscha upp min förståelse av matematik igen.
  Egentligen är jag väldigt intresserad av hur barn lär sig matematik, så jag kanske ska leta efter en sådan kurs nästa termin.
  Vad tycker du om din kurs?
  Vädret har blivit bättre!
  liz

  ReplyDelete