A blog by an Irishwoman, written in both English and Swedish, depending on what humour is on me....
En blogg av en irländska, skriven på svenska och engelska.
Just scroll down to find the English bits among the Swedish, or vice versa.

Ta Gaeilge agam freisin, más é an rud é go bhfuil éinne eile le Gaeilge ag léamh mo bhlagsa.

Ich verstehe auch ein bisschen Deutsch, je parle un petit peu francais och klarar av lite norska med.

Wondering about the background of the blog? They're the Cliffs of Moher, in the neighbouring county, County Clare, 8km long, 700m high, and magnificent. Well worth a visit if anyone is around the West of IrelandSaturday, January 16, 2010

Trip to the Faroe Islands, resan till Färöarna

1992 gjorde min blivande man och jag en resa med färja och överland från Göteborg till Irland, över Norge, Färöarna, Skottland, Nordirland, Irland och tillbaks genom Storbrittanien och färja till GBG.
Jag tänker skriva lite om denna resa och visa er bilder som jag har lånat från webben.
Först Göteborg, där vi bodde i en 2a på Johanneberg, (vi hade flytt dit från en 1a på gamla goda 3e Långgatan). Värmlänningen var arbetslös, tidningsbranschen höll på att krascha och vi bestämde oss för att göra nåt roligt denna sommar, en 10 veckors resa överland och till havs.
Vi åkte tåg till Karlstad, hälsade på hos värmlänningens föräldrar.Då åkte vi vidare med tåg till Oslo, bodde i vandrarhem där och njöt av att titta på folk på Akers Brygge en fin kväll.Åkte då med tåg vidare till Bergen (såg snö från tåget och det fanns folk med på tåget som skulle åka skidor, mitt i sommaren, kan det stämma??) och bodde där några nätter, såg oss omkring. Stavkyrkan hade nyligen brunnits ner, tyvärr. Men har ser ni Bryggan i Bergen.
Vi hade bokat biljetter på Smyril Lines färja till Färöarna, och dit åkte vi för att komma i land i Torshavn.Återkommer imorgon med fler bilder.
liz

7 comments:

 1. Hej Liz!
  Tittar just in på ditt senaste inlägg. Kul! Jag och min blivande grönsaksodlare, gjorde resan med denna färjelinje i slutet av 70-talet. Bergen Torshavn - Seidisfjord (Island) med retur en dryg vecka senare. Vi hade bil med oss runt öarna,vilket var ett äventyr i sig...
  Ska förja din fortsatta resa på bloggen!

  ReplyDelete
 2. ...back again!
  Tack för pedagogisk hjälp med "vädret". Nu är det klart och inlagt även hos Bertan. Valde ditt alternativ. Ha det gott!

  ReplyDelete
 3. Det ska bli kul att följa med på din nostalgiresa. En skogsfru med djur sitter fast som urberget men har alltid velat se byn Bergen i Norge och de Skotska högländerna från vilka farmors förfäder en gång kom.

  ReplyDelete
 4. Hej Bagarbertan!
  Vad roligt att ni, Bagarbertan och grönsaksodlaren, har också varit till Färöarna! Vi kom däremot aldrig till Island. Då återstår Island som ett resmål för framtida resor. Ang den pedagogiska hjälpen, ja, det slog mig att det var väldigt mycket 'steg för steg' över mina instruktioner, hoppas att du inte blev förolämpad av det, men jag är lärare och ibland kan jag inte låta bli att vara pedagogisk även på fritiden, och så hade jag tryckt fel själv några gånger när jag försökte med väderGadgeten, så jag ville bara förklara för dig hur jag gjorde till slut. Jag såg vädret i din blogg, snyggt jobbat!
  Jag lyckades förresten med klart.se oxå, nu kan man jämföra vädret i Limerick med det i Karlstad.
  då så,
  liz

  ReplyDelete
 5. Hej Skogsfrun!
  Det blir så när man har djur, man kan inte gärna bara åka ifrån. Men en lång helg till Bergen kanske vore något att önska sig till sommaren, eller, om det går att be nån att se till djuren ett par dagar?
  Intressant att din farmors förfäder kom från Skottland. Varifrån? På min resa upptäckte jag att Skottland hade mycket mer kontakt med Norge i förflutna tider än den hade med London.
  Jag vill skriva ett bra inlägg, och det kräver lite research, inte bara slänga ner ett par rader. Research tar tid...suck...pust...

  ReplyDelete
 6. Dit ska jag nån gång, det har jag bestämt. Jag gillar öar mycket. Det är något speciellt med öar. Det ska bli kul att läsa och se resten.

  ReplyDelete
 7. Hej Lena!
  Jag håller med dig, det är något speciellt med öar. För det första så bor jag på en ö. För det andra så träffade jag värmlänningen på en ö på den irländska västkusten, Achill Island. Jag SKA skriva mer om vår resa till Färöarna osv, men jag har lite onte on tid just nu.
  Ska göra det så fort jag bara kan.
  liz

  ReplyDelete