A blog by an Irishwoman, written in both English and Swedish, depending on what humour is on me....
En blogg av en irländska, skriven på svenska och engelska.
Just scroll down to find the English bits among the Swedish, or vice versa.

Ta Gaeilge agam freisin, más é an rud é go bhfuil éinne eile le Gaeilge ag léamh mo bhlagsa.

Ich verstehe auch ein bisschen Deutsch, je parle un petit peu francais och klarar av lite norska med.

Wondering about the background of the blog? They're the Cliffs of Moher, in the neighbouring county, County Clare, 8km long, 700m high, and magnificent. Well worth a visit if anyone is around the West of IrelandThursday, January 21, 2010

Mykines, Färöarna

När min dåvarande sambo och jag kom till Färöarna sommaren 92, bodde vi i Torshavn 2 nätter och sedan åkte vi med buss och båt till den västligaste ön, Mykines. Resan dit var otrolig, i bussen så såg man hur klipporna längs vägen störtade rakt ner i havet. På båten åkte man förbi dessa:


Drangarnir och Tindholmur


Gasholmur och TindholmurBåten anländer, MykinesDen enda byn på MykinesLunnefåglar
Förresten såg vi flera fågelarter på ön, havssulor och storlabb.

Tydligen så bor bara 11 människor på ön året runt. Bortanför själva ön Mykines så finns det en mindre ö, Mykinesholmur och det står en fyr på den. Man kan gå ändå dit, det finns en bro mellan ön och Mykinesholmen.

Jag hittade denna sajt på webben med en absolut underbar samling av bilder av just Mykines. Jag tycker det är mycket värt att titta på bilderna.
http://heima.olivant.fo/~anfinn/mykines.htm


Man kan se fyren, bron, byn, båten. Man beundrar verkligen de människor som bodde där under 1800 och 1900 talet, upp till 200 människor som mest. De levde på fisk och lunnefåglar.

3 comments:

 1. Vilka fina bider i härliga landskap !!
  Önskar man nån gång kunde få uppleva nåt liknande.

  mvh/Hannu

  ReplyDelete
 2. Visst var det härligt på Färöarna, jag känner mig lyckligt lottad att jag reste dit. Men du bor ju också jättefint, eller hur? av din blogg att döma..
  Du skulle säkert uppskatta fågellivet på Färöarna, för att inta tala om alla fåglar och djur vi såg på Shetland och Orkney och i Skottland.
  Om du åker dit någon gång, glöm inte kameran!
  liz

  ReplyDelete
 3. Vilket fantastiskt landskap! Min son och sonhustru har varit både där och på Island. Själv får jag nöja mig med att flyga på fantasins vingar ...och de bär långt;-) Tack för denna tur!

  ReplyDelete